zaterdag 8 december 2018

Winter in Antwerpen - Brieven aan Bijou


Wij gingen vandaag de wintersfeer opsnuiven in Antwerpen. Tijdens deze winter pakt de stad uit met een speciaal op maat gemaakt luisterverhaal, in samenwerking met Het Geluidshuis. Dat kan je beluisteren in de voor gelegenheid prachtig ingeklede Voetgangerstunnel en in de Spiegeltent op het Steenplein, of zelf downloaden via de app. Zowel op de linker- als rechteroever zijn er gratis audioguides beschikbaar.


 

Het verhaal gaat over lang lang geleden, toen was Antwerpen niet alleen stad van de stroom, maar ook een stad in de stroom. Er was een geheimzinnige onderwaterwereld vol vreemde wezens, die bijna nooit in contact kwam met de stad. Die wereld is ondertussen verdwenen. Of toch niet helemaal? Bv Portico, een palingachtig wezen met menselijke gevoelens en verlangens. Hij wordt verliefd op Bijou, een meisje dat in Antwerpen woont. Zullen ze ooit samen kunnen zijn en blijven?

                                     

                                     









Je kan ook audioguides ontlenen in de Spiegeltent die op het steenplein staat. Je kan er natuurlijk ook lekker opwarmen en genieten van een hapje en een drankje. Er is voldoende speelgelegenheid voor de kinderen en ze kunnen een tekening kleuren volledig in het thema van het luisterverhaal.









Wie niet in de voetgangerstunnel of op het Steenplein geraakt kan het verhaal ook downloaden via de app of via deze link  


En daarna kan je natuurlijk verder genieten van de winter in Antwerpen.
Zet zeker nog  op je bucketlist deze winter:

  • -       Naar het eindejaar vuurwerk gaan
  • -       Toertjes draaien in het reuzenrad
  • -       Het kind in je loslaten op de tubing
  • -       Een kus stelen onder de maretak
  • -       Gaan schaatsen op de ijspiste

Alle info kan je hier terugvinden.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten